05-06-2005
Vandaag hebben we ons nieuwe huis gekocht in het uiterste noord-oosten van Groningen, vlak bij de Dollart en tegen de duitse grens aan. Komende twee weken zijn we bezig met verhuizen.
Vlak bij onze woning wordt 'de blauwe stad' aangelegd. Een meer van 8 vierkante kilometer en 20 vierkante kilometer natuurgebied.
Zo zag het huis er uit toen we het kochten op 15 december 2004.
Zo zag het huis er uit in de zomer van 2005. Geen kale vlakte meer voor het huis, maar vruchtbomen, veel bloemen voor bijen en hommels, en veel groenten en kruiden.
Het huis is tussen 1996 en 1998 na een brand grotendeels opnieuw opgebouwd. Het is dus redelijk nieuw, maar er is wel nog veel aan te doen. We hebben een behoorlijke tuin, 660 m2. We willen zoveel mogelijk onze eigen groenten en ons eigen fruit kweken.
In maart 2005 hebben we een week een graafmachine gehuurd en de tuin grotendeels afgegraven. Vooral de beschoeiïng aan de achterkant was oerlelijk.
Odin was een grote hulp, zoals je zelf kunt zien:
Voor de tuindeuren heeft Andreas een terras gemaakt van Bankirai-hout van 5,40 meter bij 3,40 meter.
Bij de sloot was een lelijke beschoeiing, die op instorten stond. Hier hebben we een aflopend terras met pallisaden gemaakt. Zo ontstaat een mooi stuk grond voor groenten en fruit.
De voorkant was volgestort met puin, tamelijk troosteloos. Dit puin hebben we afgegraven en hiermee de parkeerplaats opgehoogd. In de tuin hebben we 30 kuub zwarte aarde gestort. Het begint nu een vruchtbare tuin te worden.
In april hebben we een fruitboomgaard aangeplant:
We hebben een kleine hoge kas gemaakt voor komkommers en honingmeloenen. De komkommers groeien al aardig hoog.
Aan de achterkant maken we een muurtje om de wind tegen te houden. In deze muur zit aarde met daarin allerlei kruiden en planten.
We kweken diverse 'vergeten groenten', zoals:
Zie http://www.vergetengroenten.nl/
Binnenkort maken we een kippenhok, zodat we ook onze eigen eieren kunnen eten.
Achter ons huis is een enorme akker, waar vrij veel wind vandaan komt. Daarom hebben we een muur gebouwd met plantenbakken. In deze muur kweken we kruiden (kamille) en bloemen (klimmende winde, morning glorie). Achter de muur staan de bessen en frambozen.
Achter de muur hebben we pallisaden geplaatst, die aflopen naar de sloot. Daartussen kweken we suikermais, pompoen, brocoli, sla en andijvie.
Het grootste deel van de tuin is aan de voorkant. Daar hebben we de fruitbomen en een paar groentenbedden gemaakt. Rondom de bomen hebben we bedjes gemaakt, waarin we ook groenten kweken: Uien, Rucola, Postelein. Van de uien snijden we voortdurend de stengels af. De stengels zijn heerlijk in sauzen, pasta, aardappelpuree, omelet, etc.
Achter de parkeerplaats maken we nu een kas voor tomaten en paprika.
Als windschut hebben een hek geplaatst met riet er tegenaan. Daarvoor hebben we een laurierhaag geplant, maar die moet nog een paar jaar groeien.
De paden zijn van houtsnippers.
We bakken al enige jaren ons eigen brood, malen ons eigen meel en maken onze eigen seitan. Klik hier voor details en recepten. (Seitan is een vleesvervangend eiwit dat we maken van tarwemeel.) Twee weken geleden hebben we champion-juicers besteld in de USA, waarmee we niet alleen sap maar ook notenpasta kunnen maken. Over enige jaren maken we walnootpasta en hazelnootpasta van onze eigen noten. En sappen van onze eigen groenten en kruiden.
Onze deegkneder van Bestron bleek niet zwaar genoeg voor regelmatig gebruik. Afgelopen week hebben we deze vervangen voor een Kenwood.
We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk voor ons eigen voedsel te zorgen en gevarieerd te eten. Daarnaast is eigen gemaakt voedsel veel lekkerder. Gisteravond aten we de eerste komkommer uit onze kas. Verschil met de gewone komkommer: Veel steviger, veel minder water en veel meer smaak.
Met meel en meelprodukten wordt veel gerommeld. Enige maanden geleden probeerden we seitan te maken van gewone bloem uit de supermarkt. Dit mislukte volkomen. Donderdag maakte ik seitan van een kilo versgemalen tarwe. Dat leverde mooie seitan met een stevige beet. Daarom malen we zelf ons volkorenmeel van mais, tarwe, rogge en spelt. Soms van haver, rijst of boekweit. Alleen tarwebloem kopen we bij een molenaar, omdat het zeven te veel werk is.
Spiritualiteit heeft een zweverig imago. Dat danken we aan zweverige mensen, die zichzelf spiritueel noemen. Ons noemt men vaak spiritueel, omdat we mediteren (of TRANCE-FORMEREN). Spiritualiteit is maar een deel van ons. Naast spiritueel zijn we ook:
Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.
Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier
Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:
Deze website heeft veel pagina's en veel informatie. Deze pagina geeft u informatie over hoe u door deze websites kunt navigeren.
Over de IJslandse wereldboom:
over de noordse goden en godinnen
over de Joten (vuurreuzen) en hrimthursen (ijsreuzen)
48 lessen over de werelden van het ijs, het vuur, de zee en de wind
Ontwikkeling van je chakra's
Leren werken met de drie gunas Rajas, Satvas en Tamas
Ontwikkelen en leren beheersen van kundalini
Van deelnemers wordt ondermeer het volgende verwacht:
Je rookt niet, drinkt geen alcohol en je gebruikt geen recreatieve drugs.
Je bent vegetarier. D.w.z.: Je eet geen voedsel van gedode dieren. Eieren en melkproducten zijn toegestaan.
Je wijdt je helemaal aan het spirituele leven. Je wordt bijvoorbeeld een sjamaan, een yogi of een ingewijde in de Cirkel van Licht en Liefde.
Ik kan je persoonlijk opleiden en inwijden tot hoge priester(es) van de Cirkel van Licht en Liefde.
Als je een spirituele groep hebt of wilt beginnen, kan ik jullie als groep opleiden en inwijden.
Als hoge priester(es) kun je zelf een cirkel beginnen en mensen inwijden in je eigen cirkel.