01-01-2010

Inwijdingswegen van de oude germanen

Man-wolven en Luipaard-mannen

Bij het woord 'weerwolf' krijgt men beelden van hollywood-films: Mensen die door een weerwolf gebeten worden en dan zelf weerwolf worden. Weerwolven worden ook altijd neergezet als 'beesten', die onschuldige mensen vermoorden. Deze verhalen over weerwolven zijn beledigend voor het germaanse heidendom.

In Afrika had je tot laat in de vorige eeuw nog Luipaardmannen: tovenaars met een luipaard als totemdier. Zij zouden zich in luipaarden kunnen veranderen. Voor hun sjamanistische rituelen gebruikten ze luipaardhuiden en dergelijke.

Weerwolven waren in de heidense tijd wolfmannen. 'Weer' betekende vroeger 'man'. Een weerwolf is dus een manwolf. In het oud noors noemde men ze ulf-hedh-nar. Ulf = wolf; Hedh = huid; Nar = lijk, ingewijde. Een Ulf-hedh-nar is dus iemand die ingewijd is en een wolvenhuid draagt.

Bij de oude germanen was de familie (de sibbe) heel belangrijk. Maar occultisten pasten niet in de sibbe. Zij verlieten hun familie en werden dan ingewijd. Tijdens de inwijding werden ze symbolisch gedood. Na hun inwijding waren ze narren. Letterlijk vertaald: Lijken, doden. Zij waren dood voor hun familie en wedergeboren als een tovenaar.

Waarschijnlijk had iedere god of godin zijn/haar eigen groep van ingewijden / priesters / priesteressen. Een aantal daarvan zijn overgeleverd en nu nog heel bekend:

  • De weerwolven of Ulf-hedh-nar waren gewijd aan Odin (Wodan);
  • De weerberen of Bersekrs waren gewijd aan Baldr;
  • De weerbokken waren gewijd aan Thor (Donar). In Limburg was er tussen 1730 en 1790 verzet tegen de gevestigde orde, waarbij men teruggreep op de oude weerbokken mysterien. Google maar eens op Bokkenrijders;
  • De volva's waren gewijd aan Freya met de kat als heilig dier;
  • De Haljarunae waren gewijd aan de godin Hal. Zij deden aan dodenbezwering.
animals/wolf_lig.jpg

Inwijdingsmythen

runes220/sp00_yggr.jpg

Volgens de Edda hing Odin negen dagen aan de wereldboom. Voor hij aan de wereldboom ging hangen, heette hij Yggr of Yggi. Daarna noemde hij zich Odin.

Dit is wat antropologen een 'inwijdingsmythe' noemen. Het beschrijft een inwijding.

Uit oude saga's komen Bersekrs (weerberen) en Ulfhedhnar (wolfhuidigen, weerwolven) naar voren. In een saga doodt een zwak persoon een beer en drinkt het berenbloed. Vervolgens wordt hij oersterk. In een andere saga wordt iemand in een grafheuvel gelegd. Als grafrovers het graf openen, komt hij er uit als een beer. In weer een andere saga vecht een beer mee met een groep krijgers. Iemand trekt zich terug en vindt de held van het verhaal in slaap. Hij verwijt deze held, dat hij ligt te slapen terwijl zijn vrienden vechten. De held gaat mee om te strijden, maar dan is de beer verdwenen. En de strijd gaat verloren.

runes220/18Bjarnkanna.jpg

Uit vele van dit soort fragmenten van vele saga's komt een bepaald beeld naar voren. Het beeld van de weerbeer (Bersekr) en de weerwolf (Ulfhedhnar). Wetenschappelijk is er niet genoeg informatie om tot een interpretatie te komen. Maar een beetje occultist heeft aan deze informatie genoeg.

De wolven waren gewijd aan Odin, de beren aan Baldr. De weerwolven waren de priesters van Odin en de weerberen de priesters van Baldr. Dat is niet wetenschappelijk, dat is occult.

Inwijdingsmythen

runes220/13Taxus.jpg

Volgens inwijdingsmythe van Odin hing Odin negen dagen aan de wereldboom. De priesters van Odin werden ingewijd door negen dagen in een leren zak in een boom te hangen. Antropologen hebben volken in Azie beschreven, waarbij sjamanen werden ingewijd door negen dagen in een boom door te brengen. Ik heb mijzelf aan Odin gewijd door negen dagen in een leren zak te hangen. Het is niet wetenschappelijk om te beweren, dat dat precies is zoals dat vroeger gebeurde. Het is wel wetenschappelijk in de zin van 'zelf ervaren', 'de proef op de som nemen'. Wanneer je zelf negen dagen in een leren zak hangt is dat feitelijk een wetenschappelijk experiment. Na afloop weet je uit eigen ervaring dat het mogelijk is en wat het met je doet.

Volgens de inwijdingsmythe van Baldr stierf Baldr door een maretak. Volgens oude occulte kennis dien je een stuk maretak ter grote van je duim drie dagen onder een steen te leggen. Vervolgens kauw je de maretak en slik je het sap in. Daardoor zou je in een trance raken.

De inwijdingsmythen bieden niet voldoende informatie om een compleet beeld te vormen over de inwijdingen van de priesters van Baldr. Maar ik heb toegang gehad tot zeer oude geschriften van een geheime orde, waarvan ik in mijn jeugd lid van ben geweest. Daarmee kom ik tot het volgende:

Om weerbeer (priester van Baldr) te worden, moest je met een mes een beer doden. Je dronk van het bloed en roosterde het hart en at het op. De huid en een berenklauw gebruikte je later in sjamanistische rituelen.

Bij terugkeer ging je op de berenhuid staan. Ingewijden bekogelden je met stokken en stenen. Je moest deze beproeving doorstaan om te bewijzen dat je echt een weerbeer bent. Na deze beproeving kreeg je een stuk maretak om op te kauwen. (Je slikte alleen het sap in, niet de vezels.) Als je in trance raakte, wikkelde men je in je berenhuid en liet men je neer in een grafheuvel. Men liet eten en drinken achter en sloot de grafheuvel. Negen dagen later werd je uit de grafheuvel gehaald en was je een ingewijde weerbeer.

Don't try this at home: Ik vind het niet verstandig om dit na te doen. Ik weet te weinig van de werking van de maretak. Het verkeerd gebruik zou wel eens schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.

Inwijdingsmythen

De weerwolven werden ingewijd door ze negen dagen in een leren zak in een boom te hangen. Vooraf moest de aspirant weerwolf wel eerst met een speer een wolf doden. Hij at zijn hart op, maakte van de tanden een halsketting en droeg de wolvenhuid tijdens rituelen.

De weerberen werden ingewijd door ze negen dagen in een grafheuvel op te sluiten. Er zijn sagen waarin grafrovers een grafheuvel openden en dan aangevallen werden door een beer.

Eigen ervaring

Ik heb mijzelf ingewijd door negen dagen in een leren zak te hangen. Dat kon helaas niet in een heilig woud, die zijn er niet zoveel in nederland. Ik woonde toen in een huis in de bossen van Naarden en hing de zak aan de zolderbalken.

Als je negen dagen geen enkel mens ziet en alleen maar hangt, verlies je alle contact met de gewone wereld. Dat is ook precies de bedoeling.

Ik had eerder een soortgelijke inwijding gedaan. In maart 1981 zonderde ik mij 12 dagen lang helemaal af. Gedurende die periode at ik helemaal niets en dronk ik alleen kruidenthee en water. In die periode van magische inwijding begon ik de dag met yoga-oefeningen en ademoefeningen. Daarna volgden een magisch ritueel en een meditatie. Dit patroon herhaalde ik vier keer per dag.

Niet eten (vasten) helpt je om lichamelijk schoon te worden. Alle contacten met de wereld voor een periode verbreken helpt je om geestelijk schoon te worden. Negen of twaalf dagen krijg je helemaal geen informatie binnen van de wereld. Dan heb je tijd om orde op zaken te stellen in je geest. Je krijgt dan heel andere inzichten.

Bij de native americans (noord-amerikaanse indianen) is de Vison Quest zeer gewoon. Tijdens dit ritueel gaat men 4 dagen zonder eten de wildernis in in de hoop een visioen te krijgen. Zo'n visioen geeft je richting in je leven.

Verschillende van mijn cursisten hebben soortgelijke dingen gedaan. Eén cursist ging naar een camping op Texel en zonderde zich negen dagen in een tent af zonder te eten. Een cursiste sloot zich zeven dagen op in haar huis, at die dagen niets en nam op de zevende dag zaadjes van Hawaian Baby Woodrose in. Die zaden bevatten een LSD-achtige stof. Sindsdien is ze 200% heks. (Niet iets om aan te bevelen overigens. Ze had er ook dood aan kunnen gaan.) Diverse andere cursisten deden soortgelijke dingen, maar willen liever niet dat daar bekendheid aan gegeven wordt.

Ga je eigen weg

runes220/sp_krijger.jpg

Gewone mensen laten hun leven sturen door de omgeving: door ouders, door vrienden, door hun werkgever, door de t.v., door tijdschriften, door de samenleving. Een echte heks, een echte sjamaan, een echte yogi, een echte tovenaar gaat zijn/haar eigen weg. Die doet wat hij/zij zelf goed acht. En als de gehele wereld denkt dat je stapelgek bent, dan is dat jammer voor die gehele wereld. Toch?

Wat is jouw eigen weg? Hoe kom je daar achter?

Wat is jouw favoriete getal? Zonder je zoveel dagen af. Als je favoriete getal vijf is, zonder je dan vijf dagen af. Is zeven je favoriete getal, zonder je dan zeven dagen af. Geen post, geen email, geen sms, geen telefoon, geen persoonlijk contact, geen kranten / tv / radio / internet. Gewoon een totale informatie-stop.

Gedurende deze periode doe je rituelen, ademoefeningen, meditaties, etc. Kijk maar eens wat er dan naar boven komt. Dan leer je jezelf kennen. En als het meezit, krijg je een visioen dat richting geeft aan je leven.

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

 

reclame/groenepolitiek_rabo6.gif

 

Promoot ons !!!

Vindt u deze pagina leuk? Geef de link dan door aan je vrienden.

Ik doe niet veel met twitter of facebook. Maar voel je vrij om over deze pagina te twitteren. Of zet een link naar deze pagina op je facebook pagina, als je die hebt.

 

Mijn facebook pagina is Andreas-Firewolf, mijn linkedin pagina andreas-firewolf. Als je een connectie wilt via sociale media, dan kan dat daar.

 

Geen spionage

Op deze site vind je geen cookies of javacript voor spionage.

Vrijwel alle websites hebben 'google analytics' en knoppen voor facebook, twitter, et cetera. Deze technieken werken meestal met javascript. Nog voor je kunt kiezen voor of tegen 'cookies', sturen deze javascripts je gegevens naar facebook, google et cetera. De Oost-duitse Stasi droomde niet eens over zulke mogelijkheden om mensen helemaal in kaart te brengen.

Op deze website worden dergelijke technieken niet gebruikt. Hier wordt je privacy niet geschonden.

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Schermnaam is de naam die anderen zien. Voor extra veiligheid is het beter wanneer uw schermnaam anders is dan uw gebruikersnaam. Minimaal 3 characters. Toegestane tekens: hoofdletters, kleine letters, cijfers, spatie, - en _

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

In welk jaar werd de euro ingevoerd? (Tweede jaar van de 21e eeuw.)

Wodan priester

1

Klaas

08-03-2016 16:15:40

Hey ik heb een vraag ik heb altijd in iets geloofd maar de christelijke geloof niet

Ik wou eigenlijk meer leren over Wodan geloof dus mijn vraag was is er in nederland wodan priester zo ja hoe kom ik in contact bedankt voor je tijd

MVG KLAAS

Andreas Firewolf

09-03-2016 02:59:31

Hoi Klaas,

Bedankt voor je bericht. Ik was vroeger een priester van Odinn / Wodan. Ik heb me in 1987 gewijd aan Odinn door mij negen dagen in een leren zak op te hangen en te mediteren en astraal te reizen.

Ik kan je persoonlijke inwijdingen geven. Daarnaast is er de cursus Yggdrasil®.

Groetjes, Andreas

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  

 

Informatie over consulten
Login

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Contact formulier

Navigeren op deze websites

Deze website heeft veel pagina's en veel informatie. Deze pagina geeft u informatie over hoe u door deze websites kunt navigeren.

Yggdrasil

Over de IJslandse wereldboom:

Wie en wat is Firewolf

firewolf/bos2.jpg

Firewolf aangaande spirituele onderwerpen

Videos met en over Firewolf

Firewolf aangaande wetenschap en spiritualiteit

firewolf/ANDREAS.JPG

Consulten, workshops en begeleiding

log2021/DSCF6850.JPG

Ons centrum: Alfheim

Hier kun je in foto's zien hoe ons centrum zich sinds 2004 ontwikkeld heeft.

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Een andere kijk op fundamentalisme

Om jezelf te leren kennen en jezelf te veranderen, dien je terug te gaan naar je diepste fundamenten.

De aarde is "de parel van het Universum"

Hier vind je een gedicht over Moeder Aarde.

Universele Verklaring van de Rechten van de Mens

Volledige tekst van deze verklaring.

Ontwikkeld door Nul-A Computers