01-01-2010

Brochure Yggdrasil
de ijslandse wereldboom

De 4 groepen van elf werelden zijn: de werelden van het ijs, van het vuur, van de zee en van de wind. Vuur, ijs, zee en wind zijn de vier elementen van de Noord-europese kosmologie.

De betekenis van de IJswerelden:

yggdrasil/ijswerelden.jpg

In het midden van de ijswerelden staat de wereld nijd. Maar wat is nijdig? Het ego! En wat stelt zich altijd centraal? Het ego! Deze wereld staat in het midden omdat het ego voor zichzelf altijd het middelpunt van belangstelling is. Het is ook het ego dat nijdig is. Nijd wordt veroorzaakt door de tien kwaden rondom het ego. Angst en luiheid zijn de oorzaken van de overige kwaden.

Als ons ego bang is voor iemand, dan wordt het kwaad. Als ons ego bang is om tekort te komen, dan wil het zoveel mogelijk bezitten. Dan wordt het hebzuchtig. Als ons ego hebzuchtig wordt en het kan niet op eerlijke wijze krijgen wat het wil, dan gaat het bedriegen. En als een ander iets heeft wat ons ego niet heeft, dan ontstaan haat en jaloezie.

Als ons ego gaat bedriegen, dan krijgen we leugens en schuldgevoelens. Bovendien maakt ons ego zich bezorgd dat zijn bedrog ontdekt zal worden.

Luiheid of traagheid is een eigenschap van alle stoffelijke dingen in de Schepping. Dingen die in beweging zijn, willen blijven bewegen. Er is een kracht voor nodig om ze tot stilstand te brengen. En dingen die stil liggen, komen alleen in beweging als je kracht gebruikt.
Dit geldt ook voor ons lichaam en onze geest(mind). Ons lichaam en onze geest hebben bepaalde gewoontes. We kunnen die gewoontes alleen veranderen door kracht te gebruiken. In dit geval wilskracht.

Als ons ego beloofd heeft iets te doen en het is te lui geweest, dan voelt het zich schuldig. Of het maakt zich zorgen over de gevolgen van de nalatigheid. Of het gaat liegen en zegt dat het het wel gedaan heeft.

Op deze wijze veroorzaakt het ene kwaad het andere. De uiteindelijke oorzaak van al dat kwaad is ons ego. Wanneer we ons gewoon in dienst stellen van het geheel en we laten ons leiden door het Hogere, dan is er geen reden meer voor al die kwaden. Met deze cursus kunnen we ons ego te temmen, zodat we ons in dienst van het geheel kunt stellen.

De 11 ijswerelden en hun heerser(s)

Iedere ijswereld heeft één of twee wezens die over die wereld heersen. Deze vind je op de volgende pagina.

Naar pagina    1    2    3    Deze pagina    5    6    7    8    9    10    11   

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

 

reclame/groenepolitiek_rabo7.gif

 

Promoot ons !!!

Vindt u deze pagina leuk? Geef de link dan door aan je vrienden.

Ik doe niet veel met twitter of facebook. Maar voel je vrij om over deze pagina te twitteren. Of zet een link naar deze pagina op je facebook pagina, als je die hebt.

 

Mijn facebook pagina is Andreas-Firewolf, mijn linkedin pagina andreas-firewolf. Als je een connectie wilt via sociale media, dan kan dat daar.

 

Geen spionage

Op deze site vind je geen cookies of javacript voor spionage.

Vrijwel alle websites hebben 'google analytics' en knoppen voor facebook, twitter, et cetera. Deze technieken werken meestal met javascript. Nog voor je kunt kiezen voor of tegen 'cookies', sturen deze javascripts je gegevens naar facebook, google et cetera. De Oost-duitse Stasi droomde niet eens over zulke mogelijkheden om mensen helemaal in kaart te brengen.

Op deze website worden dergelijke technieken niet gebruikt. Hier wordt je privacy niet geschonden.

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Schermnaam is de naam die anderen zien. Voor extra veiligheid is het beter wanneer uw schermnaam anders is dan uw gebruikersnaam. Minimaal 3 characters. Toegestane tekens: hoofdletters, kleine letters, cijfers, spatie, - en _

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wat is vier maal 2

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  

 

Login

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Contact formulier

Navigeren op deze websites

Deze website heeft veel pagina's en veel informatie. Deze pagina geeft u informatie over hoe u door deze websites kunt navigeren.

Yggdrasil

Over de IJslandse wereldboom:

Europees sjamanisme

yggdrasil/boom_kl.gif
Online brochure
Aarden in de fysieke realiteit
Werken in de etherische wereld
Yggdrasil sessies
Ontwikkeld door Nul-A Computers