24-05-2009

Red de wereld ???

 

Wijziging 10 oktober 2015

Debilisering van de mensheid

De mensen worden steeds dommer en oppervlakkiger. We zitten in een periode van systematische verdomming of debilisering. Mensen worden debiel gemaakt, met name door de 'sociale media'. 'Sociale media' is misleidend, men zou moeten spreken van 'anti-sociale media'. Want mensen worden steeds asocialer. Inplaats dat men aandacht geeft aan de mensen om zich heen, geeft men aandacht aan elektronische contacten.

De mensen worden ook steeds eenzamer. Vroeger had men mensen, die foto's van ons maken. Tegenwoordig loopt men met een 'selfie-stick' om foto's van zichzelf te maken. Men is zo narcistisch, dat men foto's van zichzelf maakt en daarvoor speciale aparatuur koopt. En mensen zijn zo eenzaam, dat er niemand is die foto's van ze wil maken. Vandaar de 'selfie-stick'

Sommige 'anti-sociale media' doen hun best om de deelnemers verslaafd te maken. Men laat de deelnemers elkaar 'belonen' met 'positieve aandacht'. Men kan 'ge-liked' worden. Dat 'liken' is een vorm van variabele beloning. In het Behaviorisme en bij training van circusdieren maakt men veel gebruik van 'variabele beloningen'. Deze zijn extreem verslavend.

 

Besteed jij veel aandacht aan je profiel op 'anti-sociale media'? Ben jij voortdurend aan het kijken of er iemand heeft gereageerd op je nieuwste bericht? Overweeg dan om je account op te heffen en weer gewoon mens te worden. En besteed wat meer aandacht aan de echte mensen in de echte wereld.

 

Einde wijziging 10 oktober 2015

 

Veranderingen

Er zijn veranderingen op komst. De zeespiegel stijgt de komende dertig jaar zo hard, dat de mensheid heel grote problemen gaat krijgen. De dolfijnen hebben hier geen last van, die krijgen er levensruimte bij. Daarentegen neemt de levensruimte van mensapen (gorilla's, orang utans, bonobo's, chimpansees, gibbons) heel snel af. Moeten we ons daar druk over maken?

Het lijkt me een goed idee om te doen wat we kunnen voor behoud van het milieu en zoveel mogelijk planten en dieren. Maar je druk maken heeft niet zo veel zin. De aarde verandert en wij dienen ons aan te passen. Doen we dat niet, dan sterven we uit. De aarde blijft gewoon zijn rondjes om de zon draaien.

Spiritueel fascisme ???

Moeten we andere mensen veranderen? Moeten we gaan evangeliseren, bekeren, dwingen ???

Wanneer we denken, dat andere mensen moeten veranderen, maken we inbreuk op hun vrijheid. Zij moeten dan iets, omdat wij in de veronderstelling zijn, dat wij verder zijn en het beter weten. Wij zijn de ubermenschen en zij zijn de untermenschen, die we moeten helpen evolueren. Toch?

Ik besteed heel veel aandacht aan vrijheid. Vrijheid is een sleutelbegrip in de Cirkel van Licht en Liefde. Wanneer we van andere mensen verwachten dat zij veranderen, tasten we hun vrijheid aan.

Maar als ze nu verkeerd bezig zijn? Als ze de aarde schaden? Als ze dolfijnen of walvissen doden? Als ze palmolie-plantages aanleggen zodat de Orang Oetan zijn leefgebied kwijtraakt?

Hoe weten we wat verkeerd is? Hoe weten we wat schadelijk is voor de aarde?

Als je weet wat je zelf moet doen en wat je moet laten, en je kunt daar ook naar leven, dan lever je al een behoorlijke prestatie. Anderen vertellen wat ze moeten doen, hoe ze moeten leven, hoe ze hun bewustzijn moeten ontwikkelen vind ik geen goed idee. Maar ik laat je ook daar volkomen vrij in.

 

Wied je eigen tuintje

Stel je eens voor:

De tuin van Jan is helemaal overwoekerd met onkruid. Overal liggen stenen, puin van een verbouwing, overal ligt troep. Inplaats dat Jan zijn eigen tuin opruimt en op orde brengt, gaat hij naar al zijn buren om hun te vertellen, dat ze hun tuin op orde moeten brengen.

Jan in het bovenstaande voorbeeld gedraagt zich bizar. Herken je jezelf in Jan? Herken je sommige van je vrienden of kennissen in Jan?

Veel mensen willen dat andere mensen veranderen. Ze tekenen petities om de politiek op te roepen anderen te dwingen zich anders te gedragen. Goed voorbeeld daarvan zijn de anti-rook-nazi's. Mensen die niet roken en nooit in een kroeg komen hebben de politiek zover gekregen, dat men het roken in de kroeg heeft verboden. Deze anti-rook-nazi's voelen zichzelf nu geweldig en oppermachtig. Ze willen nu verbieden, dat mensen in hun eigen tuin roken. Zo voelden de nazi's zich ook in 1940. In 1945 kregen ze de reactie van de wereld op hun bordje. Dat was minder leuk. Als je geweld tegen de wereld gebruikt, krijg je een reactie. De wereld is groter dan jij.

Denk nu niet dat ik voorstander ben van roken. Ik heb zelf nooit gerookt, maar ik weet hoe verslavend het is. Veel mensen kunnen niet zonder hun sigaret. Deze mensen verbieden bij elkaar te komen in hun kroeg is gewoon een uiting van fascisme. Wanneer bepaalde mensen anderen dwingen hun levenswijze te veranderen leidt dat altijd tot ellende. Mensen die anderen willen dwingen te veranderen werken nooit aan zichzelf. Ze vinden het gewoon leuk om baasje te spelen. Misschien kunnen ze beter aan BDSM gaan doen en een slaafje of slavinnetje in huis halen. Maar dan moeten ze eerlijk zijn tegenover zichzelf. En dat willen ze niet. Ze bemoeien zich met anderen, zodat ze niet naar zichzelf hoeven te kijken.

 

Stel je eens voor:

In een bepaalde buurt heeft iedereen zijn tuin verwaarloosd. De tuin van Jan is helemaal overwoekerd met onkruid. Overal liggen stenen, puin van een verbouwing, overal ligt troep. Inplaats dat Jan zijn buren gaat vertellen, dat zij hun tuin moeten opruimen, gaat hij zelf aan het werk. Hij ruimt zijn tuin op, wiedt het onkruid en maakt er een mooie tuin van. Zijn buren zien dat. Jan leeft in een huis met een mooie tuin, terwijl het bij hun een zooitje is. Vervolgens besluiten die buren, dat zij dat ook willen. Korte tijd later is de gehele buurt opgeruimd. De gehele buurt? Neen! Er is een buurman die niet meedoet. Die is al jaren depressief en heeft gewoon geen energie om zijn tuin aan te pakken. Vallen zijn buren hem hier op aan? Neen! Ze houden er rekening mee dat hij depressief is. Ze laten hem in zijn waarde. Als ze tijd en energie over hebben, kunnen ze proberen iets voor hem te doen. Als hij dat tenminste op prijs stelt.

Klinkt het tweede voorbeeld niet veel leuker?

 

Een betere wereld begint bij jezelf !!!

Toen we ons huis in Finsterwolde kochten, was de tuin een kale vlakte vol met stenen en puin. Bijna 12 kuub stenen hebben we uit de tuin gehaald en opgeruimd. 30 kuub zwarte aarde, 10 kuub tuinaarde en 10 kuub turf hebben we in de grond gebracht. We hebben bessenstruiken en vruchtbomen geplant. Nu oogsten we jaarlijks meer dan 100 kg fruit uit eigen tuin. Heerlijk! We maakten een kippenhok en we eten nu eieren van onze eigen kippen. De kippen krijgen heerlijk voedsel. Naast gewoon kippenvoer krijgen ze ook bosbessen, hennepzaad en veel groenvoer uit de tuin. De tuin is een paradijsje geworden voor vogels en voor onze katten. op vele plekken groeit kattenkruid, de katten zijn er dol op.

We hadden natuurlijk ook met het eco-fascisme van GreenPeace mee kunnen doen. Dan hadden de vogels in onze omgeving niet zulke mooie nestplaatsen gehad. Onze katten en kippen hadden niet zo'n geweldig leven gehad. Wij hadden dan geen fruit uit eigen tuin gehad. Misschien was ik wel tijdens een GreenPeace-actie invalide geraakt of in de gevangenis gekomen. Was de wereld daar beter van geworden?

 

Sinds 1988 geef ik cursussen, workshops en lezingen. Ik heb tientallen mensen ingewijd en opgeleid tot meester(es) van de Cirkel van Licht en Liefde. De meeste mensen hebben weinig of niets gedaan met de kennis die ik ze gaf. Slechts twee meesteressen hebben een bloeiende cirkel. Gwen-wifar heeft haar eigen cirkel in Schotland, een paradijsje voor hardcore-lesbo's. Marleen heeft haar Cirkel van Licht en Liefde opgezet als een BDSM-cirkel, die ze streng leidt. Tot groot plezier van de mannelijke en vrouwelijke leden. De rest van de meesters en meesteressen die ik heb opgeleid en ingewijd doen er zover ik weet weinig mee.

Eva en ik hebben een stukje van de wereld sterk verbeterd en ons eigen leven verbeterd. Gwen-wifar heeft samen met een paar vrouwen een klein stukje van Schotland aanzienlijk verbeterd. Marleen en haar cirkelgenoten hebben veel kracht en plezier in hun eigen leven gebracht en zij stralen dat uit naar de mensen met wie zij in contact komen. En wat heb jij gedaan? Heb je jouw leven en jouw territorium verbeterd? Of teken je petities om anderen te dwingen te veranderen?

 

Verandering van bewustzijn

Er zijn veel mensen, die elkaar napraten en zeggen, dat de mensheid naar een hoger plan gaat, dat mensen massaal verlichting bereiken, bij voorkeur in 2012, en dat dat allemaal vanzelf gaat. Geloof jij dat? Als je om je heenkijkt, zie je dan verdomming of verlichting?

Het komt soms voor dat een diersoort spontaan een hoger bewustzijn ontwikkelt. Enige miljoenen jaren geleden is dat met een mensapensoort gebeurt. Door een genetische verandering begonnen bij een bepaalde aap of apin spontaan de voorste hersenen te groeien. Dit bleek een evolutionair voordeel en deze genetische verandering werd doorgegeven aan andere apen. Gelukkig waren deze apen niet monogaam, maar neukten ze alles wat los en vast zat, zo verspreidde deze genetische verandering zich door de apensoort en kwamen er steeds meer apen met grote voorlobben. Na enige duizenden jaren ontstond zo de eerste aapmensensoort. Dat waren onze voorouders. De verandering ging min of meer vanzelf maar kostte wel heel veel tijd.

Zijn mensen na miljoenen jaren nu echt intelligenter dan chimpansees of orang utans? Nauwelijks. Mensen kunnen aardig rekenen, elkaar napraten en erg goed liegen. Het vermogen van mensen om zichzelf voor de gek te houden is onvoorstelbaar groot. Maar als een psycholoog een orang utan probeert te testen, blijkt de orang utan hem net zo lang te observeren, totdat hij/zij de psycholoog en de testsituatie doorheeft en blijkt de psycholoog het proefkonijn te zijn.

 

Verlaging van bewustzijn

Het idee dat 'de mensheid' ineens spontaan een hoger bewustzijn bereikt vind ik volstrekt idioot. De mensen die dat beweren, zouden hun medicijnen moeten slikken. Of eens aan zichzelf moeten gaan sleutelen.

 

Er zijn alcoholisten die ineens 'het licht zien'. Daarna veranderen ze radicaal hun leven. Ik raad aan om extreem voorzichtig te zijn met dat soort mensen. Vaak is de 'verlichting' het gevolg van een zware hersenbeschadiging. Die mensen zijn dan niet ineens 'goed' of 'heilig'. Wanneer mensen op deze wijze 'het licht zien' kan dat een positief effect hebben op hun eigen leven. Ik raad af om deze mensen 'te volgen' of ze als leider aan te stellen. G.W. Bush is een voorbeeld van wat er gebeurt als je dat wel doet. Bush heeft als president van de USA extreem veel schade aangericht aan de wereld en aan de USA.

 

In de jaren '80 van de vorige eeuw ontwikkelde ik geweldige hulpmiddelen om het bewustzijn te ontwikkelen. Sinds 1988 zijn deze voor iedereen beschikbaar voor heel weinig geld. Inmiddels zijn ze voor nog veel minder geld te downloaden als mp3-bestand. Ze worden slechts door heel weinig mensen gebruikt. De mensen die ze gebruiken bereiken door hard werken en veel TRANCE-FORMEREN een hoger bewustzijn. Met dat hogere bewustzijn scheppen ze betere levensomstandigheden voor zichzelf. Het geloof, dat met deze hulpmiddelen 'de mensheid' zichzelf zou verbeteren ben ik wel kwijt.

Er komt een verandering van bewustzijn. De situatie in Europa nu lijkt veel op de situatie tussen 1925 en 1933. Er is een sterke strijd tussen extreem links en extreem rechts, de mensen verliezen hun redelijkheid en ze hebben het geloof in de politiek van het midden verloren. De politieke leiders begrijpen de wereld niet meer en kunnen de problemen niet aan. Maar ze weigeren te luisteren naar intelligente mensen, zoals ondergetekende. Er dreigt enorme sociale onrust, revolutie hangt in de lucht. Een franse voormalige presidents-kandidate meent, dat de toestand doet denken aan 1789, het jaar van de franse revolutie. Dat idee heb ik zelf ook al jaren. Monsigneur Guillotine wacht al in de coulissen, klaar op zijn zeer bloederige terugkeer in de politiek. Het zal wel een computergestuurde guillotine worden, met digitale camera's die de executies vanuit iedere hoek kunnen opnemen. De uitzendrechten van de revolutie brengen straks genoeg geld op om alle europese staatsschulden af te lossen.

In periode van grote sociale problemen is er juist sprake van verlaging van het bewustzijn. Mensen sluiten zich af omdat ze anders psychisch kapot gaan. Veel mensen zakken af naar een dierlijk bewustzijn, zoals tijdens de nazi-psychose tussen 1933 en 1945. Wanneer grote groepen mensen in het nauw gedreven worden, nemen dierlijke instincten de macht over en wordt de overlevingsdrift geactiveerd. Als dat gebeurt, berg je dan maar. Juist dat dreigt te gebeuren.

 

2012

Er zijn veel mensen die geloven dat in 2012 de wereld ineens ten goede verandert. Dat geloofden soortgelijke mensen ook rond 2000. Maar de UFO's landen niet en de mensen wilden ook niet wakker worden. Veel mensen zijn toen van hun geloof gevallen. 2012 Is de volgende hype.

2012 is niet helemaal onzin. Er is een zonnevlekken-cyclus. Eens in de ca. 11 a 12 jaar bereiken de zonnevlekken een hoogtepunt. Deze zijn onderdeel van een ongeveer 22-jarige magnetische cyclus. Maar deze perioden zijn niet constant. De volgende hoogtepunten waren er in de afgelopen jaren:

1968 Studentenopstand Frankrijk
1989 Val van de muur
2011/2012 Europese revolutie?

 

toevoeging 27 april 2011

Inmiddels zijn er revoluties in Noord-Afrika en het Midden Oosten aan de gang. De processen daar lijken sterk op de val van de Sovjet Unie in 1989. De Europese revolutie lijkt uit te blijven, inplaats daarvan hebben we een Arabische lente.

 

toevoeging 3 december 2011

Door de euro-crisis en in Nederland door de woekerpolis-affaire is er veel opstandigheid van de mensen tegen de gevestigde orde. Lukt het niet de euro te redden of verliezen de mensen door andere stommiteiten van nationalistische politici hun pensioen en hun huis, dan worden de mensen echt woedend en komt er een totale omwenteling. Lukt het wel om de euro te redden, dan gaat dat gepaard met vergaande integratie van de Europese Unie en verliezen de nationale politieke systemen veel van hun macht. Dat is ook een omwenteling.

In 2012 landen de UFO's niet en worden de mensen ook niet ineens verlicht. Een betere wereld krijgen we niet doordat de maya's stopten met hun kalender en ook niet door een paar zonnevlekken. Wel door hard werken en onszelf te ontwikkelen. Als je wilt weten hoe 2012 er ongeveer uit gaat zien, kun je beter naar 1968 en 1989 kijken. Opstandigheid, verandering van de staat, verzet en omverwerping van oude structuren. In 1968 grepen jongeren de macht, in 1989 liepen de oost-duitsers de muur omver. Kijken welke muren er in 2012 omver gelopen worden.

 

Om de ca. 22 jaar zien we een dieptepunt in de geschiedenis en om de 22 jaar zien we een hoogtepunt.

Als zonnevlekken het gedrag van grote mensenmassa's besturen, kun je je afvragen of we wel intelligente wezens met een eigen wil zijn. Misschien zijn mensen die dagelijks mediteren intelligent en zelfbesturend. De meeste mensen blijken automaten te zijn, die ontsporen zodra de zon wat vlekjes vertoont, zodat meer kosmische straling de aarde bereikt.

Gezien de situatie in Europa op dit moment en het naderende hoogtepunt in de zonnevlekken-cyclus dienen we rekening te houden met sociale onrust. Hoe hoog de spanning oploopt en wat de gevolgen zijn, dienen we af te wachten. Misschien zijn er wat grote demonstraties en sneuvelen er een paar ruiten. Als dat alles is, valt het wel mee. Het kan ook uitlopen op een totale verandering van het politieke systeem in Europa. Misschien krijgen we een revolutie zoals 1789. Hoewel men toen de zonnevlekken niet goed bijhield, was er wel sprake van een hoogtepunt in zonnevlekken rond 1789. 1789 plus 10 keer 22 is 2009. Vermoedelijk zit 1789 op dezelfde plaats op de magnetische cyclus van 22 jaar.

Schatting 1789

Solarspot Cycle

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

 

reclame/groenepolitiek_rabo4.gif

 

Promoot ons !!!

Vindt u deze pagina leuk? Geef de link dan door aan je vrienden.

Ik doe niet veel met twitter of facebook. Maar voel je vrij om over deze pagina te twitteren. Of zet een link naar deze pagina op je facebook pagina, als je die hebt.

 

Mijn facebook pagina is Andreas-Firewolf, mijn linkedin pagina andreas-firewolf. Als je een connectie wilt via sociale media, dan kan dat daar.

 

Geen spionage

Op deze site vind je geen cookies of javacript voor spionage.

Vrijwel alle websites hebben 'google analytics' en knoppen voor facebook, twitter, et cetera. Deze technieken werken meestal met javascript. Nog voor je kunt kiezen voor of tegen 'cookies', sturen deze javascripts je gegevens naar facebook, google et cetera. De Oost-duitse Stasi droomde niet eens over zulke mogelijkheden om mensen helemaal in kaart te brengen.

Op deze website worden dergelijke technieken niet gebruikt. Hier wordt je privacy niet geschonden.

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Schermnaam is de naam die anderen zien. Voor extra veiligheid is het beter wanneer uw schermnaam anders is dan uw gebruikersnaam. Minimaal 3 characters. Toegestane tekens: hoofdletters, kleine letters, cijfers, spatie, - en _

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wat is vier maal 2

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  

 

Login

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Contact formulier

Navigeren op deze websites

Deze website heeft veel pagina's en veel informatie. Deze pagina geeft u informatie over hoe u door deze websites kunt navigeren.

Yggdrasil

Over de IJslandse wereldboom:

Wie en wat is Firewolf

firewolf/bos2.jpg

Firewolf aangaande spirituele onderwerpen

Videos met en over Firewolf

Firewolf aangaande wetenschap en spiritualiteit

firewolf/ANDREAS.JPG

Consulten, workshops en begeleiding

log2021/DSCF6850.JPG

Ons centrum: Alfheim

Hier kun je in foto's zien hoe ons centrum zich sinds 2004 ontwikkeld heeft.

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Een andere kijk op fundamentalisme

Om jezelf te leren kennen en jezelf te veranderen, dien je terug te gaan naar je diepste fundamenten.

De aarde is "de parel van het Universum"

Hier vind je een gedicht over Moeder Aarde.

Universele Verklaring van de Rechten van de Mens

Volledige tekst van deze verklaring.

Ontwikkeld door Nul-A Computers