16-12-2014

Ra Sa Ta yoga

Vele soorten yoga

Mensen die wat meer thuis zijn in yoga, weten dat er veel verschillende vormen van yoga zijn. Zoals:

  • Hatha yoga: legt de nadruk op het lichaam;
  • Raja yoga: legt de nadruk op beheersing van en met de geest;
  • Bhakti-yoga: legt de nadruk op naastenliefde en devotie;
  • Karma-yoga: legt de nadruk op het verbeteren van het karma;
  • Kundalini-yoga: legt de nadruk op het opwekken en reguleren van de scheppende energie;
  • Jnana-yoga: legt de nadruk op het verwerven van zuivere kennis.

Bovenstaande vormen van yoga zjjn hoofdindelingen. Er zijn vooral in het westen nieuwe variaties ontstaan op hatha-yoga, met nieuwe fantasie namen. Zoals power-yoga.

Ra Sa Ta yoga

In 1974 begon ik met Mazda-znan, een soort Perzische yoga. Daarna trad ik toe tot een geheime groep, die me verder inwijdde in Perzische en oud Egyptische vormen van yoga. Vervolgens studeerde ik lang diverse vormen van Indiase yoga. In 1982 begon ik op kleine schaal yoga te geven. Vooral Raja-yoga en Prana-yama (macht van de adem). Vanaf begin jaren '90 geef ik Kundalini-yoga. Hierover heb ik ook drie boeken geschreven en 26 TRANCE-FORMATIE CD's gemaakt. Helaas wordt de term Kundalini yoga ook gebruikt door een andere, inmiddels overleden yoga-leraar: Yogi Bhajan. Om verwarring te vermijden, heb ik besloten de naam te veranderen in Ra Sa Ta yoga.

Het Universum wordt gesponnen uit drie krachten: Rajas, Satvas en Tamas. Om een goed en gezond leven te verkrijgen en harmonie en eenwording te bereiken, dien je deze drie krachten in evenwicht te brengen. Dat is één van de doelen van Ra Sa Ta yoga.

Drie nornen en drie guna's

Het idee dat het Universum gesponnen wordt uit drie krachten is heel oud. De Perzische zarathoestriërs, de Indiase brahmanen en de oude germanen komen uit een oercultuur. Deze oercultuur splitste zich vermoedelijk zo'n 8.000 jaar geleden. Het idee, dat het Universum gesponnen wordt uit drie krachten, komt in al deze culturen voor.

In de oude ijslandse saga's wordt het lot gesponnen door drie nornen: Úrd, Rota en Skuld. In het oude India heten ze de drie Guna's: Tamas, Satvas en Rajas.

Elektronen, protonen en neutronen

Toen ik in de jaren '70 naar school ging, werd ons geleerd, dat atomen bestaan uit drie deeltjes: elektronen, protonen en neutronen. Ik nam geen genoegen met de uitleg van school en ging naar de bibliotheek om boeken te lezen over de samenstelling van de materie. Ik kwam er al snel achter, dat men op school de situatie erg eenvoudig voorstelde. De drie bouwstenen bestaan weer uit kleinere krachten: quarks. Als je hier meer van wilt weten, kijk dan eens op wikipedia.

Uitgaande van de drie bouwstenen, stelt dus ook de moderne natuurkunde, dat het universum gesponnen wordt uit drie krachten. Deze drie krachten zouden weer zijn samengesteld uit andere krachten.

Elektronen zijn de snelle beweeglijke deeltjes met een negatieve elektrische lading. Zij komen overeen met Rajas. Rajas wordt voorgesteld als de mannelijke, snelle beweeglijke kracht.

Protonen zijn de trage, zware deeltjes met een positieve elektrische lading. Zij komen overeen met Tamas. Tamas wordt voorgesteld als de vrouwelijke, massieve kracht.

Neutronen zijn elektrisch neutraal. Zij komen overeen met Satvas, de neutrale, samenbindende kracht.

Negen chakra's

In ons lichaam vinden we negen grote zenuwknopen op een verticale rij, verbonden met de ruggengraat.

Rondom ons lichaam is een veld van levensenergie. Dit noemen we het etherisch lichaam of sentimenteel lichaam. In dit sentimenteel lichaam vinden we negen grote knooppunten, die verbonden zijn met de negen fysieke zenuwknopen. We noemen ze chakra's. (Daarnaast zijn er nog een groot aantal kleine knooppunten: acu-punctuur punten.

De drie krachten Rajas, Satvas en Tamas stromen door de negen chakra's. In de onderste chakra worden ze samengevlochten en stijgen dan gezamenlijk op door de negen chakra's. Dit noemen we 'de kundalini-stroom'.

De praktijk van Ra Sa Ta yoga

Met Ra Sa Ta yoga doen we oefeningen om de energiestromen vrijer te laten stromen door de chakra's en door de meridianen van de acu-punctuur. Met ademoefeningen (Prana-yama) verhogen we onze concentratie en reinigen we de kanalen, waardoor de energieën stromen. Met TRANCE-FORMATIES ruimen we seksuele, emotionele, mentale en spirituele blokkades op, zodat de chakra's de energie beter doorgeven en zuiverder transformeren.

De oefeningen van Ra Sa Ta yoga kun je leren via internet. Als je er kennis mee wilt maken, schrijf je dan in voor een proefles.

Het doel van Ra Sa Ta yoga

In het westen is van yoga het beeld ontstaan, dat het zweverig zou zijn en dat het de bedoeling is de aarde te ontstijgen. Er zijn yoga-stromingen die dat leren. Ra Sa Ta yoga doet dat absoluut niet.

We zijn hier op aarde om de aarde te transformeren tot een paradijs. Daartoe dienen we ons lichaam, onze geest en onze ziel te transformeren. We dienen op aarde een beter leven te creëren. Met Ra Sa Ta yoga spannen we ons in om ons eigen leven beter te maken. Gezonder, liefdevoller, harmonieuzer.

 

reclame/groenepolitiek_rabo7.gif

 

Promoot ons !!!

Vindt u deze pagina leuk? Geef de link dan door aan je vrienden.

Ik doe niet veel met twitter of facebook. Maar voel je vrij om over deze pagina te twitteren. Of zet een link naar deze pagina op je facebook pagina, als je die hebt.

 

Mijn facebook pagina is Andreas-Firewolf, mijn linkedin pagina andreas-firewolf. Als je een connectie wilt via sociale media, dan kan dat daar.

 

Geen spionage

Op deze site vind je geen cookies of javacript voor spionage.

Vrijwel alle websites hebben 'google analytics' en knoppen voor facebook, twitter, et cetera. Deze technieken werken meestal met javascript. Nog voor je kunt kiezen voor of tegen 'cookies', sturen deze javascripts je gegevens naar facebook, google et cetera. De Oost-duitse Stasi droomde niet eens over zulke mogelijkheden om mensen helemaal in kaart te brengen.

Op deze website worden dergelijke technieken niet gebruikt. Hier wordt je privacy niet geschonden.

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Schermnaam is de naam die anderen zien. Voor extra veiligheid is het beter wanneer uw schermnaam anders is dan uw gebruikersnaam. Minimaal 3 characters. Toegestane tekens: hoofdletters, kleine letters, cijfers, spatie, - en _

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Hoeveel is zes gedeeld door 3

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  

 

Login
Contact formulier

Navigeren op deze websites

Deze website heeft veel pagina's en veel informatie. Deze pagina geeft u informatie over hoe u door deze websites kunt navigeren.

Yggdrasil

Over de IJslandse wereldboom:

Ademoefeningen

Opleiding en persoonlijke begeleiding

Cursus RaSaTa-yoga

Niet zweverig, maar praktisch
Harmonische afstemming van de chakras
Occulte betekenis van kundalini
Maak kennis met de macht van de adem
Bestel een proefles
Olien om de chakras te reinigen en stimuleren
Mentale, emotionele en sentimentele hygiene
Ontwikkeld door Nul-A Computers