01-01-2010

Eerste Ritmische ademoefening

Leer concentreren en ontwikkel je derde oog

Zet een keukenstoel ongeveer twee meter voor een muur. Bevestig op de muur de tekening hieronder. Hang de tekening niet naast een lamp of naast een raam. Tijdens de volgende ademoefening kijk je naar de twee poppetjes. Het licht van een lamp of van buiten is dan hinderlijk.

 

oefening/chartre.jpg

 

oefening/rao1.jpg

Ga rechtop zitten op een keukenstoel, zoals op nevenstaande foto. Kijk ontspannen naar de twee poppetjes. Je voeten rusten plat op de grond en vormen samen een V. Je hielen zijn vlak bij elkaar, maar raken elkaar niet. Houdt je rug rechtop. Niet hangen of leunen! Leg je handen op je bovenbenen, vlak boven je knieën. Je duimen drukken zacht tegen de knieholten. Hier zitten belangrijke energiepunten.

Adem een paar keer diep in en uit en ontspan. Zet alle gedachten uit je hoofd. Kijk aandachtig naar de poppetjes en begin een beetje scheel te kijken. De poppetjes komen nu in beweging en schuiven over elkaar heen. Hierdoor komt er een grote diepte in de tekening. Door deze ongewone manier van kijken komen je gedachten tot stilstand. (Als je deze manier van kijken te vermoeiend vindt, kun je ook gewoon naar de poppetjes kijken.)

Sluit je mond en ontspan je tong en kaken. Adem langzaam en diep in zeven tellen door je neus in. Houdt je adem 1 tel vast. Adem ontspannen in 7 tellen door je neus uit. Houdt de adem 1 tel uit. Adem dan weer in zeven tellen in.

Herhaal dit 12 keer.

Het is belangrijk om je mond gesloten te houden en door je neus in en uit te ademen. Als je door je neus ademt, wordt de lucht beter verwarmd voordat deze in je longen komt. Bovendien wordt de lucht dan grondig gefilterd. Maar je kunt alleen door je neus ademen, als deze schoon is. Met een verstopte neus kun je moeilijk ademen. Daarom is het handig om een aromalampje aan te steken en daar 9 druppels Purification mix in te doen. Purification mix bevat etherische oliën die je neus reinigen, de lucht ontsmetten en die je helpen vrij te ademen.

Klik hier voor Purification-mix.

Concentreer je bij het ademen op de poppetjes. Als er gedachten opkomen, zet je ze gewoon weer uit je hoofd. Concentreer je steeds opnieuw op je ademhaling en op de poppetjes. De eerste keer dat je dit probeert, kan het je veel moeite kosten om je zo te concentreren. Als je deze oefening regelmatig doet, gaat het geleidelijk aan beter en beter. Je vermogen je te concentreren groeit door deze oefening. Concentratievermogen is zeer belangrijk in het leven. Naarmate je je beter leert te concentreren, gaat alles in je leven beter en beter. Deze oefening is een belangrijke stap naar een beter en rijker leven.

Tijdens de oefening kunnen er allerlei gedachten en gevoelens opkomen. Negeer deze tijdens de oefening. Na de oefening kun je ze opschrijven in je logboek. Als ze je emotioneel raken, kun je er in de loop van de dag af en toe over nadenken en mediteren. Hierdoor ontstaat er snel orde in je geest. Het is zeer nuttig om deze gedachten met datum en tijd op te schrijven. Later kun je dan eens terugkijken en lezen wat je enige weken of maanden geleden geschreven hebt. Dan zul je je verbazen over je mentale toestand van enige tijd geleden. Tegelijk kun je dan nieuwe moed putten uit de verbeteringen die je in korte tijd gerealiseerd hebt. Probeer dit eens.

Als je niet gewend bent om langzaam ritmisch te ademen, kan deze oefening veel moeite kosten. Misschien is 7 tellen in en uit gewoon te langzaam. Adem dan iets sneller. Bijvoorbeeld in 4 of 5 tellen in en uit. Als je deze oefening vaker doet, gaat het vanzelf beter en beter. Uiteindelijk kun je je ademhaling zodanig verbeteren, dat het je geen enkele moeite kost om in 7 of zelfs 9 tellen in en uit te ademen.

Drie minuten, 12 ritmische ademhalingen

Eén volledige ademhaling duurt 7+1+7+1 tellen. Totaal 16 tellen. 12 Ritmische ademhalingen duren dus ongeveer 192 tellen. Of drie minuten. In deze tijd is je bloed ruim éénmaal door je gehele lichaam gestroomd. Hiermee heb je iedere cel van je lichaam van nieuwe energie voorzien. En je hebt jezelf tot rust gebracht.

Doe deze oefening een maand lang ieder dag drie keer. Leg jezelf deze discipline op. Mocht het een keer niet lukken om de oefening drie keer per dag te doen, laat je dan daardoor niet ontmoedigen. Vat de volgende dag de draad weer op en ga verder met je oefening. Door jezelf deze verplichting op te leggen, oefen je zelfdiscipline. Dat is even belangrijk als de oefening zelf.

Als je deze oefening beheerst, kun je je concentratie richten op de levensenergie in de lucht. Stel je voor, dat je lichaam omgeven is door een tweede huid van levensenergie. Dit is je etherisch lichaam. Stel je deze huid voor als een dikke grijze laag van 10 tot 40 cm. Adem in 7 tellen in. Stel je voor, dat je tweede huid van top tot teen begint te stralen. Houdt je adem 1 tel in. Stel je voor, dat je etherisch lichaam de levensenergie uit de lucht haalt en vasthoudt. Adem in 7 tellen uit. Stel je daarbij voor, dat donkere wolken uit je neusgaten stromen en dat allerlei duistere wolken je etherisch lichaam verlaten. Houdt je adem 1 tel uit en breng alle levensprocessen één moment tot rust.

Mentale beheersing en de maagchakra

Iedere ademoefening versterkt je levensenergie en je etherisch lichaam. Ritmische ademoefeningen brengen je geest tot rust en laten je etherisch lichaam ritmisch bewegen. Bovendien versterken ze je concentratie.

Als je regelmatig ritmische ademoefeningen doet, disciplineer je je fysieke lichaam, je etherisch lichaam en je emotioneel lichaam. Dit doe je met je maagchakra en je mentaal lichaam. Vooral je mentaal lichaam en je maagchakra worden sterker van deze oefeningen. Je krijgt meer zelfbeheersing, meer zelfvertrouwen en meer wilskracht. Dat zijn eigenschappen die essentieel zijn voor succes.

 

reclame/groenepolitiek_rabo7.gif

 

Promoot ons !!!

Vindt u deze pagina leuk? Geef de link dan door aan je vrienden.

Ik doe niet veel met twitter of facebook. Maar voel je vrij om over deze pagina te twitteren. Of zet een link naar deze pagina op je facebook pagina, als je die hebt.

 

Mijn facebook pagina is Andreas-Firewolf, mijn linkedin pagina andreas-firewolf. Als je een connectie wilt via sociale media, dan kan dat daar.

 

Geen spionage

Op deze site vind je geen cookies of javacript voor spionage.

Vrijwel alle websites hebben 'google analytics' en knoppen voor facebook, twitter, et cetera. Deze technieken werken meestal met javascript. Nog voor je kunt kiezen voor of tegen 'cookies', sturen deze javascripts je gegevens naar facebook, google et cetera. De Oost-duitse Stasi droomde niet eens over zulke mogelijkheden om mensen helemaal in kaart te brengen.

Op deze website worden dergelijke technieken niet gebruikt. Hier wordt je privacy niet geschonden.

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Schermnaam is de naam die anderen zien. Voor extra veiligheid is het beter wanneer uw schermnaam anders is dan uw gebruikersnaam. Minimaal 3 characters. Toegestane tekens: hoofdletters, kleine letters, cijfers, spatie, - en _

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wat is vier maal 2

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  

 

Chakra mixen: Etherische olie voor de chakras en de aura
Login
Contact formulier

Navigeren op deze websites

Deze website heeft veel pagina's en veel informatie. Deze pagina geeft u informatie over hoe u door deze websites kunt navigeren.

Yggdrasil

Over de IJslandse wereldboom:

Chakras en aura, kundalini, yoga

Ademoefeningen

Opleiding en persoonlijke begeleiding

Cursus RaSaTa-yoga

Ontwikkeld door Nul-A Computers