01-01-2010

Shiva en Shakti

Wat is kundalini-yoga?

Er is een schepping en er is een schepper. De schepping komt voort uit duistere oermaterie. De duistere oermaterie is vast, zwaar en donker. (In India noemt men haar Shakti.) De schepper komt voort uit de lichte geest. De lichte geest is gewichtloos, vormloos en helder licht. (In India noemt men hem Shiva.) Zolang deze twee gescheiden blijven, gebeurt er niets. Wanneer deze twee zich onbewust vermengen, ontstaan de wereld en het Universum. De schepping is dus eigenlijk een produkt van de lichte geest en de duistere oermaterie.

Zolang de geest niet bewust is van de schepping ontwikkelt de wereld zich onbewust. Dan hebben we natuurlijke evolutie. Als de geest zich bewust verenigt met de materie, dan kan de geest de evolutie leren sturen en de schepping herscheppen. En als wij met onze geest ons verenigen met ons duistere lichaam, dan kunnen wij de ontwikkeling van ons lichaam leren sturen en ons lichaam herscheppen. Dan kunnen we van ons lichaam een heilige tempel maken, die geschikt is als woonplaats voor onze ziel.

Yoga kan men vertalen als: verenigen. Door middel van yoga kunnen we onze geest en ons lichaam verenigen. Het doel van iedere vorm van yoga is deze vereniging en vervolgens onze ontwikkeling.

Kundalini is de scheppende energie, die opgewekt wordt in de duistere oermaterie. Kundalini wordt vaak voorgesteld als een opgerolde slang in het stuitbeen. Als men kundalini wekt, dan wordt deze slapende slang wakker en beweegt zich via de ruggegraat naar de kruin. Onze kruin is het meest geestelijke deel van ons lichaam. Ons stuitbeen is het meest aardse. Wanneer kundalini ontwaakt dan rijst de scheppende energie op en krijgt onze geest heel veel scheppende energie.

Zolang we leven stroomt er altijd een beetje scheppende energie (kundalini) door onze ruggegraat naar onze kruin. Als deze stroom ophoudt, zijn we dood. Het is dus onjuist wanneer men zegt: "je kundalini stroomt niet of wel". Kundalini stroomt altijd! Maar bij de meeste mensen stroomt er maar een heel klein beetje scheppende energie. En dan heeft de geest ook maar een heel klein beetje energie om te scheppen. Dan kan onze geest gaan dromen over wat we allemaal zullen gaan doen. Maar we doen het nooit. En we kunnen het ook niet doen, want we hebben maar heel weinig scheppende energie. En zolang we onbewust leven, verspillen we dat beetje scheppende energie aan zinloze dromen.

Met kundalini-yoga gebruiken we onze scheppende energie om ons lichaam te herscheppen. Tegelijk zorgen we ervoor dat de kundalini beter gaat stromen. Daardoor krijgt onze geest steeds meer scheppende energie en kunnen we steeds beter ons leven herscheppen.

Laatste exemplaren: Opruiming

Er zijn nog een klein aantal exemplaren over van de boeken Yggdrasil deel 1 en deel 2. Ze worden niet meer herdrukt. Ze blijven wel verkrijgbaar als e-book.

Wil je nog een fysiek boek, dan dien je snel te zijn.

Kosten: 30 euro per deel, 45 euro voor beide delen.

Deze kosten zijn inclusief porto.

Het gaat hier NIET om een gewone webwinkel bestelling: Retourneren is NIET mogelijk.

Wil je ze bestellen, stuur dan een bericht via het Contact formulier

 

levering.gif

Om te bestellen dien je eerst in te loggen of je te registreren.

 

Artikel:

Prijs:

Ra Sa Ta Yoga Les 1

Drie TRANCE-FORMATIES, e-book, diverse ademoefeningen, uitleg en begeleiding via internet.

€ 35,00

Ter kennismaking met Ra Sa Ta Yoga kun je je inschrijven voor een proefles. Zonder verdere verplichtingen. Als het je bevalt, kun je je inschrijven voor verdere lessen.

Korte inhoud

Deze les bestaat ondermeer uit:

  • Twee TRANCE-FORMATIES op mp3. Deze kun je zelf downloaden.

    1. Vuur van de draak. Een geleide visualisatie die je helpt om helemaal te ontspannen en in je lichaam te komen.

    2. Zon in het hart. Een geleide visualisatie om al je chakra's te versterken en de zon in je hart te laten schijnen.

  • Aardse energie, een ademoefening op mp3. Deze kun je zelf downloaden.

    Je leert aardse energie via je stuitchakra op te zuigen en naar je hogere chakra's te sturen.

  • Een groot aantal (beveiligde) webpagina's over yoga, ademoefeningen, etcetera. Je kunt op deze pagina's reageren en vragen stellen. Je reactie is alleen te lezen door deelnemers aan de cursus en door de cursusleider. Via deze commentaren / vragen kun je ideeën uitwisselen en antwoord krijgen op vragen.

  • De cursustekst van les 1 als pdf-bestand. Deze kun je zelf downloaden en lezen op een computer of e-reader. Je kunt de tekst ook uitprinten en in een ringband bewaren.

 

    Met Licht en Liefde
        Andreas Firewolf

 

reclame/groenepolitiek_kwartje.gif

 

Ik doe niet mee met anti-sociale media

 

Ik doe niet mee met facebook, twitter en dergelijke vanwege de voortdurende privacy-schendingen en het anti-sociale gedrag van dit soort anti-sociale media. Anti-sociale media bevorderen autistisch en narcistisch gedrag.

 

 

 

Via onderstaand formulier kun je contact opnemen en informatie aanvragen.

 

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
normaal
Ontwikkeld door Nul-A Computers