01-01-2010

RaSaTa-Yoga

Tot 2015 spraken we van Kundalini-yoga. Om verwarring met een totaal andere vorm van yoga te vermijden is de naam veranderd in RaSaTa-yoga. Zie: Ra Sa Ta yoga

Wat is RaSaTa-yoga?

Bij yoga denken mensen soms aan het dragen van witte kleding en wereldvreemd gedrag. Dat doe ik zelf ook vaak, terwijl ik toch beter weet. Daarom verbaasde de cursus RaSaTa-yoga mij in het begin. Iedere les begint met een affirmatie. Dat zijn een aantal goede voornemens, die je 15 keer per dag tegen jezelf zegt. In de affirmatie van les 1 staat ondermeer:

Ik help mezelf succesvol, gezond en gelukkig te worden.
Ik verdien succes, gezondheid en geluk.
Iedere dag maak ik mijn leven beter en beter.
Ik gun mijzelf en alle mensen het allerbeste.

Gaat het nu om een managementtraining of om yoga? Eigenlijk kan deze cursus voor beiden gebruikt worden. Je leert met beide benen op de grond te staan en in de westerse maatschappij goed te functioneren. Volgens de cursus:

Volgens ons kan yoga ook gebruikt worden om beter in het leven te staan. Yoga is volgens ons:

1. Zelfkennis en zelfbeheersing. Daarbij hoort ook kennis van onze eigen dierlijke kant en leren de dierlijke kant te beheersen. De eerste lessen gaan vooral over de onderste chakra's. En daar komt de dierlijke kant zeer uitgebreid aan de orde. Niet iedereen die met spiritualiteit bezig is, weet dat te waarderen. Pas vanaf les 6 (hartchakra) wordt de cursus meer spiritueel.

2. Transformatie. Het is gemakkelijk om op een bergtop in een ashram spiritueel te doen. Om in het leven spiritueel te zijn, is veel moeilijker. Om dat te bereiken, dienen we onze dierlijke kant te transformeren. Maar dan moet de ziel eerst helemaal in het lichaam gaan. Daarbij past verzaking van de wereld niet. Deze cursus RaSaTa-yoga leert dan ook om helemaal in het lichaam en in de seksualiteit te gaan.

3. Eenwording. Shiva en Shakti kunnen zich verenigen. De geest en de stof kunnen samenkomen. Schaamte en afkeer voor onze seksualiteit verhindert dit. In de eerste lessen worden deze zeer grondig aangepakt. Ook dat kan niet iedereen waarderen.

Kort samengevat: Deze cursus is beslist niet voor iedereen. Men moet met beide voeten op de grond willen staan en men moet moedig genoeg zijn om ook de eigen duistere kant onder ogen te kunnen zien.

Deze cursus wijst verzaking van de wereld af. India is in verval geraakt, omdat de wijzen de wereld verzaakten. Zij lieten de wereldse zaken over aan politici. Daardoor is de wereld in de ban gekomen van machtswellust, corruptie en hebzucht. Deze cursus stelt: "Als we een betere wereld willen, moeten we deze zelf scheppen. We moeten in de fysieke wereld afdalen en deze transformeren. Verzaking van de wereld hebben we al teveel gedaan. We zijn al te lang weggelopen voor onze verantwoordelijkheden."

In de affirmatie van les 1 staat ook:

Ik accepteer het vuur van de draak.
Ik waardeer en vereer mijn seksuele energie.
Ik laat mijn seksuele energie opstijgen door de chakra's en ik bereik hierdoor hoger inzicht.

Toen ik het voor het eerst tegen mezelf zei, was het nogal aarzelend. Ik ben beslist niet preuts, maar mijn seksuele energie vereren vond ik toch een beetje eng. Zo ontdekte ik toch nog heel wat schaamte. Nadat ik deze affirmatie een week lang iedere dag 15 keer had opgezegd, ging het al veel beter. En ik begon me ook vrijer te gedragen. Mijn lichaam werd soepeler en ik werd vrolijker. Terwijl ik geen lichamelijke oefeningen deed. Alleen het herhalen van deze affirmatie gaf al bevrijding.

De eerste les staat helemaal in het teken van het vuur van de draak, de seksualiteit. Andreas stelt: "Profeten van het voorgaande tijdperk hielden zich bezig met de fysieke dimensie. Zarathoestra leerde de mensen fysieke reinheid en landbouw. Moses gaf de mensen 10 geboden voor het fysieke leven. Ook Jezus beschouwde zichzelf als een landbouwer. In die tijd was huisvesting, recht en de voedselvoorziening heel erg belangrijk. Daar hielden deze profeten zich mee bezig. Maar in deze tijd zijn de fysieke behoeften heel goed in gevuld. Huisvesting, voedsel, hygiene, riolering en recht zijn normale begrippen geworden. Daar hoef ik me dus niet meer mee bezig te houden. Een belangrijk probleem van de mensheid is op dit moment seksualiteit en alles wat daarmee samenhangt: huwelijk, relaties, paarvorming, overspel, homoseksualiteit, transseksualiteit, groepsseks, sado-masochisme. Als we verder willen groeien, moeten we dit probleemgebied grondig transformeren. Daar zal de mensheid de komende eeuwen nog mee bezig blijven. Ik leer mijn cursisten nieuwe manieren om naar hun seksualiteit te kijken en er mee om te gaan."

In de eerste les leer je ook om helemaal op aarde te komen. Op de CD van deze les staat daarvoor een ademoefening. Je leert aardse energie via je stuitchakra naar boven te zuigen en je helemaal te vullen met aardse energie. Ik heb hem tientallen keren gedaan en het werkt goed. Ik voel mezelf aardser worden.

De tweede les gaat op seksueel gebied nog veel verder dan de eerste. In de affirmatie van les twee staat:

Ik aanvaard mijn fysieke lichaam.
Ik aanvaard mijn geslachtsdrift en mijn seksuele verlangens.
Ik genees en transformeer mijn edele delen.

Dat laatste dient men letterlijk te nemen. Bij deze les zit een appendix met allerlei aanwijzingen om de geslachtsdelen te helen. Ondermeer: Baden met warm water, hete compressen, masseren met etherische olie (niet puur, dat gaat branden!) en voor de vrouwen ook vaginale spoelingen. We leren ook een speciale ademoefening, waarbij we prana in de geslachtsdelen zuigen, zodat deze gaan gloeien en stralen.

Deze tweede les gaat vooral over de stuitchakra en het fysieke lichaam. De meest praktische aardse zaken worden verbonden met spiritualiteit. Je hebt een goed en rustig huis nodig om yoga te doen. In een kartonnen doos onder een brug gaat het minder goed. Om dat huis te kunnen betalen, heb je geld nodig. Ook heb je kleding, eten en hygienische artikelen nodig. Dit zijn ondermeer: zeep, waspoeder, stofzuiger, wasmachine. Yoga is dus niet terugtrekken uit de wereld, maar bewust kijken naar de wereld en zorgen dat je fysieke behoeften zorgvuldig bevredigd worden.

We hebben ook plichten inzake voortplanting. Het voortbrengen van een kind is een zware belasting voor het lichaam van de moeder. Daarom zou het verkeerd zijn, om te snel achter elkaar kinderen te krijgen. Er zouden minstens vier jaar tussen twee kinderen moeten zitten, anders krijgt het tweede kind te weinig en raakt de moeder uitgeput. Als men zich hieraan zou houden, zou het wel meevallen met de overbevolking.

Les 3 gaat over de sekschakra en deze les gaat weer veel verder met seksualiteit. In de affirmatie staat:

Ik aanvaard mijn seksualiteit en mijn seksuele verlangens.
Iedere dag word ik seksueel vrijer en sensueler.
Ik vereer en aanbid de mannelijke seksualiteit.
Ik vereer en aanbid de vrouwelijke seksualiteit.

Dit vereren van de mannelijke en vrouwelijke seksualiteit dient men letterlijk te nemen. In iedere les wordt een ritueel beschreven. In het ritueel van les 3 zetten we in het oosten een symbool van de penis. In India noemt men een dergelijk symbool een Shiva-lingam. In het westen zetten we een symbool van de vagina of yoni. Bijvoorbeeld een kom water met een mooie bloem. In het ritueel worden deze symbolen daadwerkelijk vereerd. En sinds ik dit ritueel een paar keer gedaan heb, ben ik veel vrijer. Ik ben blijkbaar ook veel aantrekkelijker voor mannen geworden! Het werkt dus ook in de objectieve wereld.

Uiteraard gaat de cursus niet alleen over seksualiteit. In de eerste drie lessen leren we de seksualiteit te aanvaarden en te genezen. Daarna gaan we naar hogere lagen van bewustzijn. In les 4 wordt de sociale dimensie en het sociale gedrag besproken. Les 5 gaat over rationeel gedrag en de zakelijke dimensie. Pas in les 6 beginnen we met spiritualiteit en de hartchakra. Andreas zegt hierover: "Spiritualiteit is nodig, maar het moet niet overdreven worden." Als je een hoog huis bouwt, moet je eerst een stevig fundament leggen. Als je dus echt spiritueel wilt worden, dien je eerst de onderste chakra's op orde te brengen. Als je dat niet doet, ben je zweverig bezig. Je geestelijke ontwikkeling dient te worden opgebouwd als een pyramide. Op de onderste laag vinden we de fysieke behoeften. Deze laag is het breedst. Op de tweede laag vinden we de seksualiteit. Daarna volgen het sociale gedrag en het zakelijke gedrag. Pas dan komt de spiritualiteit, die dus de minste plaats inneemt. (Zie tekening.) Als men op die manier met spiritualiteit omgaat, blijft men met beide benen op de grond staan en blijft men geestelijk gezond.

rasata/pyramide.jpg

Hoe kunnen we RaSaTa-yoga leren?

We gaan uit van een online cursus van 12 lessen. Bij ieder les behoren:

 • Drie of meer TRANCE-FORMATIES, die beschikbaar zijn op mp3. Je beluistert ze met een koptelefoon.
 • Een of meer ademoefeningen op mp3. Terwijl je ze beluistert doe je de oefening.
 • Een grote hoeveelheid leesvoer. De schriftelijke les is beschikbaar als pdf en als webpagina's. De pdf-versie kun je uitprinten en in een ringband opbergen. Je kunt er je eigen aantekeningen bij maken. Op de webpagina's kun je reageren. Via de webpagina's kun je met andere cursisten en met Andreas Firewolf van gedachten wisselen en om advies vragen.

Het is mogelijk om een aantal privélessen te krijgen. Zo'n privéles duurt ca. 3 uur. Tijdens zo'n privéles worden je chakra's in een hogere trilling gebracht.

Wanneer er voldoende belangstelling is, worden er cursusdagen voor cursisten georganiseerd.)

Laatste exemplaren: Opruiming

Er zijn nog een klein aantal exemplaren over van de boeken Yggdrasil deel 1 en deel 2. Ze worden niet meer herdrukt. Ze blijven wel verkrijgbaar als e-book.

Wil je nog een fysiek boek, dan dien je snel te zijn.

Kosten: 30 euro per deel, 45 euro voor beide delen.

Deze kosten zijn inclusief porto.

Het gaat hier NIET om een gewone webwinkel bestelling: Retourneren is NIET mogelijk.

Wil je ze bestellen, stuur dan een bericht via het Contact formulier

 

levering.gif

Om te bestellen dien je eerst in te loggen of je te registreren.

 

Artikel:

Prijs:

Ra Sa Ta Yoga Les 1

Drie TRANCE-FORMATIES, e-book, diverse ademoefeningen, uitleg en begeleiding via internet.

€ 35,00

Ter kennismaking met Ra Sa Ta Yoga kun je je inschrijven voor een proefles. Zonder verdere verplichtingen. Als het je bevalt, kun je je inschrijven voor verdere lessen.

Korte inhoud

Deze les bestaat ondermeer uit:

 • Twee TRANCE-FORMATIES op mp3. Deze kun je zelf downloaden.

  1. Vuur van de draak. Een geleide visualisatie die je helpt om helemaal te ontspannen en in je lichaam te komen.

  2. Zon in het hart. Een geleide visualisatie om al je chakra's te versterken en de zon in je hart te laten schijnen.

 • Aardse energie, een ademoefening op mp3. Deze kun je zelf downloaden.

  Je leert aardse energie via je stuitchakra op te zuigen en naar je hogere chakra's te sturen.

 • Een groot aantal (beveiligde) webpagina's over yoga, ademoefeningen, etcetera. Je kunt op deze pagina's reageren en vragen stellen. Je reactie is alleen te lezen door deelnemers aan de cursus en door de cursusleider. Via deze commentaren / vragen kun je ideeën uitwisselen en antwoord krijgen op vragen.

 • De cursustekst van les 1 als pdf-bestand. Deze kun je zelf downloaden en lezen op een computer of e-reader. Je kunt de tekst ook uitprinten en in een ringband bewaren.

Ceremonieën:

In iedere les leren we een ceremonie. Het is de bedoeling om iedere maand de voorgeschreven ceremonie uit te voeren met eerbied en respect. Het doel van deze ceremonieën is: Harmonie scheppen tussen onszelf en onze omgeving. Wanneer we deze ceremonieën dagelijks doen, ontwikkelen we respect voor onze omgeving en wordt ons leven harmonieus.

Een ceremonie heeft alleen zin als we rein zijn. Daarom beginnen we een ceremonie met een douche of bad. Vervolgens wrijven we allerlei acupunctuur-punten in met een speciale olie. Dan branden we speciale wierook, zingen mantra's en spreken bepaalde gebeden uit, terwijl we ons voorstellen dat we in harmonie komen met onze omgeving.

Hoeveel tijd kost de cursus

Het is de bedoeling om dagelijks één TRANCE-FORMATIE (meditatie met visualisatie) te doen. Een meditatie duurt 35 minuten. Met voorbereiding en overdenking meegerekend kost dit ongeveer een uur.
Het is de bedoeling om dagelijks twee of drie ademoefeningen te doen. Dit kost 20 tot 30 minuten.

Al met al is het best een zware cursus. Maar als we deze cursus afmaken, is ons leven over een jaar volledig ten goede gekeerd. Dan zijn we over een jaar sterk en harmonieus en kunnen we het goede voorbeeld geven. Als we daarna nog verder willen, heeft Andreas speciale opleidingen om spiritueel te genezen, les te geven, etc.

Algemene vragen:

Indien we vragen hebben over de cursus, kunnen we deze stellen via het formulier dat behoort bij dat deel van de cursus. Andere cursisten kunnen daarop reageren. Andreas Firewolf kan daar op reageren.

Persoonlijke vragen:

Persoonlijke vragen worden persoonlijk beantwoord. Deze vragen worden niet gepubliceerd op internet. Het kan hier bijvoorbeeld gaan over problemen met familie, gezondheid, seksualiteit, huisvesting, etc. Het kan ook gaan om persoonlijk advies om de juiste spirituele ontwikkeling te volgen. Deze kun je stellen via Imail (interne email). Als geregistreerd lid kun je via imail communiceren met andere leden.

Een enthousiaste cursist.

Reactie:

Fantastisch gewoon, deze cursus RaSaTa yoga. De meditaties vind ik heel fijn om te doen en de tekst is heel verhelderend. Het geeft mij nieuwe inzichten in mijzelf en vooral heb ik het gevoel dat ik spiritueel groei en meer in contact kom met mijn innerlijke stem, mijn ware zelf of hoe je dat ook zou kunnen noemen. Ik ben er in ieder geval heel blij mee. Je hoort nog van mij, want ik ben zeker van plan om deel 2 en deel 3 ook te gaan doen.

Anita uit Gent

Laatste exemplaren: Opruiming

Er zijn nog een klein aantal exemplaren over van de boeken Yggdrasil deel 1 en deel 2. Ze worden niet meer herdrukt. Ze blijven wel verkrijgbaar als e-book.

Wil je nog een fysiek boek, dan dien je snel te zijn.

Kosten: 30 euro per deel, 45 euro voor beide delen.

Deze kosten zijn inclusief porto.

Het gaat hier NIET om een gewone webwinkel bestelling: Retourneren is NIET mogelijk.

Wil je ze bestellen, stuur dan een bericht via het Contact formulier

 

levering.gif

Om te bestellen dien je eerst in te loggen of je te registreren.

 

Artikel:

Prijs:

Ra Sa Ta Yoga Les 1

Drie TRANCE-FORMATIES, e-book, diverse ademoefeningen, uitleg en begeleiding via internet.

€ 35,00

Ter kennismaking met Ra Sa Ta Yoga kun je je inschrijven voor een proefles. Zonder verdere verplichtingen. Als het je bevalt, kun je je inschrijven voor verdere lessen.

Korte inhoud

Deze les bestaat ondermeer uit:

 • Twee TRANCE-FORMATIES op mp3. Deze kun je zelf downloaden.

  1. Vuur van de draak. Een geleide visualisatie die je helpt om helemaal te ontspannen en in je lichaam te komen.

  2. Zon in het hart. Een geleide visualisatie om al je chakra's te versterken en de zon in je hart te laten schijnen.

 • Aardse energie, een ademoefening op mp3. Deze kun je zelf downloaden.

  Je leert aardse energie via je stuitchakra op te zuigen en naar je hogere chakra's te sturen.

 • Een groot aantal (beveiligde) webpagina's over yoga, ademoefeningen, etcetera. Je kunt op deze pagina's reageren en vragen stellen. Je reactie is alleen te lezen door deelnemers aan de cursus en door de cursusleider. Via deze commentaren / vragen kun je ideeën uitwisselen en antwoord krijgen op vragen.

 • De cursustekst van les 1 als pdf-bestand. Deze kun je zelf downloaden en lezen op een computer of e-reader. Je kunt de tekst ook uitprinten en in een ringband bewaren.

 

    Met Licht en Liefde
        Andreas Firewolf

 

reclame/groenepolitiek_rabo4.gif

 

Promoot ons !!!

Vindt u deze pagina leuk? Geef de link dan door aan je vrienden.

Ik doe niet veel met twitter of facebook. Maar voel je vrij om over deze pagina te twitteren. Of zet een link naar deze pagina op je facebook pagina, als je die hebt.

 

Mijn facebook pagina is Andreas-Firewolf, mijn linkedin pagina andreas-firewolf. Als je een connectie wilt via sociale media, dan kan dat daar.

 

Geen spionage

Op deze site vind je geen cookies of javacript voor spionage.

Vrijwel alle websites hebben 'google analytics' en knoppen voor facebook, twitter, et cetera. Deze technieken werken meestal met javascript. Nog voor je kunt kiezen voor of tegen 'cookies', sturen deze javascripts je gegevens naar facebook, google et cetera. De Oost-duitse Stasi droomde niet eens over zulke mogelijkheden om mensen helemaal in kaart te brengen.

Op deze website worden dergelijke technieken niet gebruikt. Hier wordt je privacy niet geschonden.

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Vul uw internet-naam in. Deze naam kan worden gepubliceerd.

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar:

  
 
    

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wat is 15 plus achtentwintig

 

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
normaal
Leveringsvoorwaarden
Contact formulier
Er zijn vele soorten yoga. RaSaTa yoga is gericht op beheersing van energie en ontwikkelen van kundalini
firewolf/ANDREAS.JPG

Consulten, workshops en begeleiding

firewolf/bos2.jpg

Wie en wat is Firewolf

alfheim.jpg

Ontwikkeling van ons centrum in noord-oost Groningen

yggdrasil/boom_kl.gif
runen100/01Fella.jpg

Online yoga

rasata/rasata.jpg
Contact formulier
Inloggen
Interessante links
Chakras en aura, kundalini, yoga
Ademoefeningen
Opleiding en persoonlijke begeleiding
Cursus RaSaTa-yoga
Er zijn vele soorten yoga. RaSaTa yoga is gericht op beheersing van energie en ontwikkelen van kundalini
Harmonische afstemming van de chakras
Occulte betekenis van kundalini
Maak kennis met de macht van de adem
Bestel een proefles
Olien om de chakras te reinigen en stimuleren
Mentale, emotionele en sensationele hygiene
Ontwikkeld door Nul-A Computers