01-01-2010

De Runentarot is spiritueel en sjamanistisch

 

cdnlrunes/boek_kl.jpg

De Runentarot legt de diepste instinctieve lagen van de geest bloot. Daarvoor heeft Andreas Firewolf deze tarot ontwikkeld. De Runentarot is gebaseerd op de oude germaanse mythologie en runenmagie. Liesbeth Haring heeft deze Runentarot geschilderd.

De Runentarot bestaat uit drie groepen kaarten: de Runenkaarten, de wereldkaarten en de klassekaarten. In totaal zijn er 94 kaarten.

De Runen zijn magische tekens. Rune betekent geheim. De oude germanen werkten met 24 Runen, 24 magische geheimen. Op basis van deze 24 Runen heeft Andreas Firewolf 25 Runenkaarten gemaakt. Waarom 25 en geen 24? Omdat één Rune uitgevoerd is in twee betekenissen: Birkan (berkentwijg) en Bjarnkanna (sjamanistische kennis van de beer).

De ijslandse wereldboom Yggdrasil staat centraal in de mythologie. Op basis van de oude ijslandse wereldboom is Yggdrasil ontstaan. De wereldboom heeft drie wortels en een stam, die overeenkomen met de vier elementen. Aan de wortels en de stam zitten vier keer 12 werelden. Dit resulteert in 48 kaarten:

  • 12 schildkaarten die overeenkomen met de ijswerelden. De schildkaarten komen overeen met de pentakels in de Rider-Waite tarot.

  • 12 zwaardkaarten die overeenkomen met de vuurwerelden. De zwaardkaarten komen overeen met de zwaarden in de Rider-Waite tarot.

  • 12 drinkhoornkaarten die overeenkomen met de zeewerelden. De drinkhoornkaarten komen overeen met de bokalen in de Rider-Waite tarot.

  • 12 speerkaarten die overeenkomen met de windwerelden. De speerkaarten komen overeen met de staven in de Rider-Waite tarot.

De Runentarot heeft 20 klasse-kaarten, die overeenkomen met de klasse-kaarten van de Rider-Waite tarot.

Nota bene! Overeenkomen wil niet zeggen dat de betekenis ook hetzelfde is. De structuur komt overeen. De betekenis van de kaarten van de ene tarot kan zeer verschillen met de overeenkomende kaart in de andere tarot.

Met de Runentarot kun je inzicht krijgen in jezelf door kaartleggingen. Je kunt de kaarten leggen in verschillende patronen. Deze worden besproken in hoofdstuk 2 van het boek De Runentarot Iedere kaart heeft een specifieke betekenis. Hoe beter je een kaart kent, hoe beter je de kaart kunt interpreteren. Achter iedere kaart zit een wereld van mythologie en magie. Iedere kaart wordt apart besproken.

Vergelijking met Rider-Waite tarot:

rider/aaszwaard.jpg De kaart "Aas van zwaarden" is in de gewone tarot een zwaard met daarop een kroon. In de Runentarot is Týr de Áas van zwaarden.

Týr is een germaanse god met een wereld van mythologie achter zich. De Áas van speren is Óðinn (Wodan), de Áas van drinkhoorns is Thór (Donar) en de Áas van schilden is Loki. De Ásen zijn een groep germaanse goden die wonen in de werelden van Ásaheimar.

runes220/zw_aas.jpg
In de gewone tarot is sprake van pentakels. In de Runentarot zijn dat de (magische) schilden en deze zijn gewijd aan de Thursen of ijsreuzen. Deze wonen in de ijswerelden van Niflheimar.
rider/pentakel8.jpg De acht van pentakels is in de gewone tarot een kaart met acht schijven. In de Runentarot is het de wolf Fenrir (Hebzucht), die heerst op het eiland Lyngvi, de achtste ijswereld van de wereldboom Yggdrasil.
runes220/sc08_hebzucht.jpg
De drinkhoorns zijn gewijd aan de Vanir of Vanen. Deze wonen in Vanaheimar. Tot de Vanir behoren Freya, Freyr, Njördr en Aegir.
rider/bokalen9.jpg De negen van bokalen is in de gewone tarot een kaart met negen bokalen. In de Runentarot is het Freya (de godin van de liefde), die heerst over Fólkvangar, de negende zeewereld van de wereldboom Yggdrasil.
runes220/bo09_liefde.jpg
De zwaarden zijn gewijd aan de Jötun of vuurreuzen. Deze wonen in Jötunheimar. Tot de Jötun behoren Surtr, Logr en Jarnsaxa.
rider/zwaard4.jpg De vier van zwaarden is in de gewone tarot een kaart met vier zwaarden. In de Runentarot is het Svarin (de geest van verval), die heerst over Aurvangardr, de vierde vuurwereld van de wereldboom Yggdrasil.
runes220/zw04_verval.jpg
In de gewone tarot is sprake van staven. In de Runentarot zijn dat de (magische) speren en deze zijn gewijd aan de Ásen. Deze wonen in de windwerelden van Ásaheimar. Tot de Ásen behoren: Óðinn (Wodan), Thór (Donar), Týr, Baldr, Loki, Heimdallr, Vílir, Vé, Hoenir, Forseti en Ullr.
rider/staven4.jpg De vier van staven is in de gewone tarot een kaart met vier staven. In de Runentarot is het Óðinn (Wodan) de heer der zege, die heerst over Valhal (Walhalla), de vierde windwereld van de wereldboom Yggdrasil.
runes220/sp04_zege.jpg

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

 

reclame/groenepolitiek_rabo3.gif

 

Promoot ons !!!

Vindt u deze pagina leuk? Geef de link dan door aan je vrienden.

Ik doe niet veel met twitter of facebook. Maar voel je vrij om over deze pagina te twitteren. Of zet een link naar deze pagina op je facebook pagina, als je die hebt.

 

Mijn facebook pagina is Andreas-Firewolf, mijn linkedin pagina andreas-firewolf. Als je een connectie wilt via sociale media, dan kan dat daar.

 

Geen spionage

Op deze site vind je geen cookies of javacript voor spionage.

Vrijwel alle websites hebben 'google analytics' en knoppen voor facebook, twitter, et cetera. Deze technieken werken meestal met javascript. Nog voor je kunt kiezen voor of tegen 'cookies', sturen deze javascripts je gegevens naar facebook, google et cetera. De Oost-duitse Stasi droomde niet eens over zulke mogelijkheden om mensen helemaal in kaart te brengen.

Op deze website worden dergelijke technieken niet gebruikt. Hier wordt je privacy niet geschonden.

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Schermnaam is de naam die anderen zien. Voor extra veiligheid is het beter wanneer uw schermnaam anders is dan uw gebruikersnaam. Minimaal 3 characters. Toegestane tekens: hoofdletters, kleine letters, cijfers, spatie, - en _

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wat is 15 plus achtentwintig

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  

 

Boek 'De Runentarot', auteur Andreas Firewolf, 372 pagina's met een zeer uitgebreide index
Login

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Contact formulier

Navigeren op deze websites

Deze website heeft veel pagina's en veel informatie. Deze pagina geeft u informatie over hoe u door deze websites kunt navigeren.

Yggdrasil

Over de IJslandse wereldboom:

runen100/01Fella.jpg
runes/pentagram_klein.gif

24 Runen van het oude Futhark

25 Rune kaarten
runes/h_runenrij.gif
yggdrasil/boom_kl.gif

Vier Elementen: Iijs, Vuur, Zee en Wind

4 Keer 12 werelden van Yggdrasil

En we beginnen met Ginnunga-gap.

Bestel het Runentarot deck

bestel de Runentarot TRANCE-FORMATIES.
webshop/runentarotdoos.jpg

Wat heb je aan de Runentarot?

Uitleg over het doel en gebruik van de Runentarot

Met de Runentarot kun je inzicht krijgen:

De drie nornen: Urð, Róta en Skuld

De oude runenrij werd verdeeld in 3 ættir van acht runen. De ættir zijn afkomstig van de hemel, zij waren afkomstig van de drie nornen Urð, Róta en Skuld. In India kennen de hindoe's de drie Guna's: Tamas, Satvas en Rajas. Deze komen overeen met de drie nornen.

De 25 Runenkaarten

De Runen zijn magische tekens van de pre-Christelijke Noord-europese stammen. De oude Noorse runenrij had 24 Runen, 24 geheimen. De 18e Rune heeft twee betekenissen, dus die heb ik twee keer in de Runentarot opgenomen. Zo komen we aan 25 Runenkaarten.

runes/h_runenrij.gif

Ginnunga-gap en de werelden van Yggdrasil

In den beginne was de leegte: Ginnunga-gap, 'het misleidende gat'.

In de leegte groeide de wereldboom: Yggdrasil. De wereldkaarten komen overeen met de werelden van Yggdrasil.

De 20 klassekaarten

Er zijn vier maatschappelijke klassen:

  1. Knechten.

  2. Vrijen.

  3. Leiders.

  4. Krijgers.

Ontwikkeld door Nul-A Computers