01-01-2010

Ginnunga-gap en de werelden van Yggdrasil

In den beginne was de leegte

Ginnungagap

runes220/Ginnungagap.jpg

Voorafgaande aan de Schepping was Ginnunga-gap, het grote misleidende gat. Een volledig zwarte kaart geeft deze oorspronkelijke toestand weer.

Dit is de toestand van het universum voor de oerknal. Het is de baarmoeder voor de conceptie. Er kan van alles gebeuren, maar dat is nog onbekend.

Je kunt Ginnunga-gap ook vergelijken met Maja, de misleiding van de geschapen wereld, uit de hindu-filosofie.

Ginnunga-gap gaat vooraf aan Yggdrasil De wereldboom ontstond pas, nadat de schepping begonnen was. Ginnunga-gap is de leegte voor de schepping.

Yggdrasil en de vier elementen

De wereldkaarten zijn gekoppeld aan Yggdrasil de wereldboom van de Noord-europese stammen. Deze wereldboom kun je je voorstellen als een stam met drie wortels. Deze vormen de vier elementen. De stam komt overeen met de wind of de lucht. De wortels komen overeen met de elementen ijs (of aarde), vuur en zee (of water).

Ieder van deze vier gebieden is gekoppeld aan een bepaald symbool. IJs is gekoppeld aan het magische schild. In de gewone tarot komen deze voor als pentakels. Zee is gekoppeld aan drinkhoorns of bokalen. Vuur is gekoppeld aan zwaarden en wind aan speren. In de gewone tarot komen de speren voor als staven.

yggdrasil.gif

Voor ieder van deze vier symbolen (schilden, drinkhoorns, zwaarden en speren) zijn er 12 wereldkaarten. Dat maakt dus 48 wereldkaarten. Iedere wereldkaart staat voor een bepaald gebied in je geest.

Midgardr is de middelste wereld, de plaats waar de drie wortels en de stam van Yggdrasil tesamen komen. Men noemt Midden Aarde ook wel "kruispunt van wegen".

Midgardr is in de Runentarot viervoudig uitgevoerd als de 0 van schilden, de 0 van drinkhoorns, de 0 van zwaarden en de 0 van speren.

Yggdrasil als symbool voor de psyche

De wereldboom Yggdrasil kun je zien als een symbool voor het bekende deel van je psyche. De boom begint bij je geboorte als een zaadje dat ontkiemt. Naarmate je de wereld beter leert kennen, groeit je wereldboom. Deze groeit in vier richtingen. In de richting van het ijs sla je alle pijnlijke en traumatische ervaringen op. Deze zorgen voor bevriezing en verstarring. In de zeewortel sla je je emoties en sociale gedrag op. In de vuurwortel plaats je je gedachten en gevoelens. En in de stam (element wind) komen de dingen die je karakter sterk maken.

Door op je eigen innerlijke wereldboom te mediteren kun je deze laten groeien. Bovendien kun je de vier gebieden in harmonie brengen. Dit heb ik uitgebreid beschreven in de 12-delige cursus Yggdrasil.

 

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

Korte auto-biografie

 

 

 

reclame/groenepolitiek_rabo8.gif

 

Promoot ons !!!

Vindt u deze pagina leuk? Geef de link dan door aan je vrienden.

Ik doe niet veel met twitter of facebook. Maar voel je vrij om over deze pagina te twitteren. Of zet een link naar deze pagina op je facebook pagina, als je die hebt.

 

Mijn facebook pagina is Andreas-Firewolf, mijn linkedin pagina andreas-firewolf. Als je een connectie wilt via sociale media, dan kan dat daar.

 

Geen spionage

Op deze site vind je geen cookies of javacript voor spionage.

Vrijwel alle websites hebben 'google analytics' en knoppen voor facebook, twitter, et cetera. Deze technieken werken meestal met javascript. Nog voor je kunt kiezen voor of tegen 'cookies', sturen deze javascripts je gegevens naar facebook, google et cetera. De Oost-duitse Stasi droomde niet eens over zulke mogelijkheden om mensen helemaal in kaart te brengen.

Op deze website worden dergelijke technieken niet gebruikt. Hier wordt je privacy niet geschonden.

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Schermnaam is de naam die anderen zien. Voor extra veiligheid is het beter wanneer uw schermnaam anders is dan uw gebruikersnaam. Minimaal 3 characters. Toegestane tekens: hoofdletters, kleine letters, cijfers, spatie, - en _

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Hoeveel is zes gedeeld door 3

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  

 

Brochure Yggdrasil, een cursus van 12 delen, met 48 meditatie-CD's, transpersoonlijke psychologie en jungiaanse psychologie op basis van IJslandse mythologie
Login

Wie en wat is Firewolf ?

 

firewolf/bos2.jpg

 

Beknopte autobiografie van Firewolf.

Contact formulier

Navigeren op deze websites

Deze website heeft veel pagina's en veel informatie. Deze pagina geeft u informatie over hoe u door deze websites kunt navigeren.

Yggdrasil

Over de IJslandse wereldboom:

runen100/01Fella.jpg
runes/pentagram_klein.gif

24 Runen van het oude Futhark

25 Rune kaarten
runes/h_runenrij.gif
yggdrasil/boom_kl.gif

Vier Elementen: Iijs, Vuur, Zee en Wind

4 Keer 12 werelden van Yggdrasil

En we beginnen met Ginnunga-gap.

Bestel het Runentarot deck

bestel de Runentarot TRANCE-FORMATIES.
webshop/runentarotdoos.jpg

Wat heb je aan de Runentarot?

Uitleg over het doel en gebruik van de Runentarot

Met de Runentarot kun je inzicht krijgen:

De Runentarot is spiritueel en sjamanistisch

De Runentarot legt de diepste instinctieve lagen van de geest bloot. Daarvoor heeft Andreas Firewolf deze tarot ontwikkeld. De Runentarot is gebaseerd op de oude germaanse mythologie en runenmagie. Liesbeth Haring heeft deze Runentarot geschilderd.

De drie nornen: Urð, Róta en Skuld

De oude runenrij werd verdeeld in 3 ættir van acht runen. De ættir zijn afkomstig van de hemel, zij waren afkomstig van de drie nornen Urð, Róta en Skuld. In India kennen de hindoe's de drie Guna's: Tamas, Satvas en Rajas. Deze komen overeen met de drie nornen.

De 25 Runenkaarten

De Runen zijn magische tekens van de pre-Christelijke Noord-europese stammen. De oude Noorse runenrij had 24 Runen, 24 geheimen. De 18e Rune heeft twee betekenissen, dus die heb ik twee keer in de Runentarot opgenomen. Zo komen we aan 25 Runenkaarten.

runes/h_runenrij.gif

De 20 klassekaarten

Er zijn vier maatschappelijke klassen:

  1. Knechten.

  2. Vrijen.

  3. Leiders.

  4. Krijgers.

Ontwikkeld door Nul-A Computers